LESAANBOD DANSSCHOOL PURE

 

Hieronder een overzicht van alle lessen, terug te vinden in het aanbod van PURE. Voor meer info rond een specifieke les, neem gerust contact op met ons via mail of telefoon. 

 

Eerst alvast een aantal voorbeelden en tips!

 • Je bent een flinke kleuter en wil graag kennismaken met dans en muziek? Dan kan je 
  terecht in onze lessen kleuterdans!
 • Je zit in het tweede leerjaar en wil graag dansen. Waelke lessen kan je volgen bij Dansschool PURE? Je kan een combinatie maken van:
  •  Urban Basics 1 en/of Jazz&Modern --> ze vallen op dezelfde dag!
  •  Breakdance 1&2
  • Klassiek Ballet Basics 1 (in Lembeke)
 • Je zit in de lagere school en hebt al wat danservaring op zak. Welke lessen kan je volgen bij Dansschool PURE? Je kan een combinatie maken van:
  • Urban basics 2 en/of Funk 2&3 --> ze vallen op dezelfde dag!
  • Jazz & Modern 1&2 of zelfs 3
  •  Breakdance 1&2 of zelfs 3
  •  Klassiek Ballet Basics 2 (in Lembeke)
 •  Je bent een volwassen danser of je zit al ergens in het middelbaar onderwijs en hebt al enige danservaring op zak. Ook dan zijn er tal van mogelijkheden! Zo kan je Urban 3 of 4 combineren met Funk 2&3 of 4. Je kan ook Tapdans en Showdance combineren in Gent. Je kan er ook voor kiezen om je te verdiepen in Jazz & Modern 3 of 4 en eventueel nog verder gaan in PURE companie!

Scroll naar beneden voor meer uitleg over de lessen bij PURE!

Wil je graag inschrijven? Ga naar ons online inschrijfplatform!


 

KLEUTERDANS

In de lessen kleuterdans staan zowel het bewegen als het beleven van de allerkleinsten  centraal. We combineren dansspelletjes met het aanleren van de eerste danspassen en laten hen op die manier kennismaken met dans en muziek! De kleuters worden zich in de lessen meer bewust van het eigen lichaam, mogelijkheden, creativiteit, ritmegevoel,… en ontdekken samen samen met ons op een leuke en losse manier het fijne van bewegen en dansen! 

Kleuterdans kan je volgen vanaf de eerste kleuterklas.

AFDELING:
Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN:
Katrijn Van der Beke, Jolien Coddens, Liedewei Verbelen en Saartje Piers

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER


 

KIDSDANCE

De kids worden ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie, fun, ... Op een speelse manier wordt een eerste technisch niveau bijgebracht. Op deze manier laten we de kids proeven van de verschillende dansstijlen. Ze worden tegelijk gestimuleerd in hun creativiteit en in het leggen van sociale contacten met hun klasgenootjes.

Kidsdance kan je volgen vanaf de 3de kleuterklas. 

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN:
 Katrijn van der Beke, Jolien Coddens en Saartje Piers

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER


 

FUN & FIT 50+

Fun & Fit 50+ is de eerste dansles voor 50+'ers in het aanbod van Dansschool PURE! In deze les focussen we op 50+'er die graag de benen los zwaait en, naar eigen kunnen en limieten, met de heupen swingt! Op verschillende ritmes en muziek, zowel oldies als hedendaagse muziek, worden danscombinaties aangeleerd en worden verschillende dansgenres aangeraakt. Een ideale les voor de actieve 50+'er met ritme in de benen! 

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN: 
Inge Pauwels

Schrijf in: LEMBEKE


 

Jazz & Modern

Centraal in de lessen Jazz & Modern staat techniek: draaien, sprongen, kracht, lenigheid, etc. Dansers maken kennis met verschillende genres binnen Jazz&Modern en leren strakke technieken te combineren met losse, gecontroleerde bewegingen. Zowel gekende als minder gekende muziek wordt gebruikt voor de hedendaagse combinaties.  

Jazz & Modern kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN:
Jolien van der Sluys, Hanna vanden Hautte, Caitlin van Theemsche, Jolien Coddens

Schrijf in Jazz & Modern 1+2: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER
Schrijf in Jazz & Modern 3: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER (3&4)
Schrijf in Jazz & Modern 4: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE 


 

Schrijf in Urban 1: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER (1&2)
Schrijf in Urban 2: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE 
Schrijf in Urban 3: SINT-AMANDSBERG (A) I SINT-AMANDSBERG (B) ILEMBEKE 
Schrijf in Urban 4: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER (3&4)

Urban (hiphop)

Urban dance is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen, afkomstig uit een straatcultuur, buiten de dansstudio's. Onder Urban dance vallen steeds evoluerende stijlen als oa. breakdance, house, popping en locking. Binnen onze lessen Urban focussen we ons voornamelijk op de hiphop - en streetdance stijlen. Deze stijlen blijven groeien en evolueren en geven de kans aan dansers om hun eigen persoonlijkheid verder te ontwikkelen in zijn of haar eigen, urban, stijl. In de Urban Basics focussen we op de basics en de technieken. In de Urban 3 en 4 gaan we dieper in op deze stijl en vormen we combinaties, choreo's, … 

Urban Basics kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN:
Sofie Verheyden, Jolien Coddens, Freya de Muyer & Inge Pauwels


 

FUNKY VIBES

De Funky Vibes lessen zijn er voor dansers met al wat ervaring in hip hop. In de lessen wordt kennisgemaakt met elementen uit verschillende stijlen aanverwant aan hip hop, zoals waacking, locking, house, girly... Via choreografieën raken we op een luchtige manier vertrouwd met de kenmerkende moves en catchy muziek van deze stijlen. Elke lesgever legt ook haar eigen klemtonen naargelang de groep en haar persoonlijke stijl en ervaring. Dansers kunnen in de Funky Vibes nieuwe dansgenres ontdekken die hun interesse prikkelen en vooral heel veel energie en inspiratie opdoen in de les!

Funky Vibes kan je volgen vanaf het tweede leerjaar, mits je ook Urban Basics volgt of al hebt gevolgd. 

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke
DOCENTEN:
Lien De Vriendt, Danielle Derdeyn en Febe Lazou

Schrijf in Funky Vibes 2: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE
Schrijf in Funky Vibes 3: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE
Schrijf in Funky Vibes 4: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE


 

PURE WORKOUT

Op het ritme van de muziek wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de basiskracht met een intens fun- gevoel als resultaat. Danspassen worden ingestudeerd en op eigen niveau verder opgebouwd. De intensiteit is bewust in stijgende lijn, zodat het lichaam strakker gemaakt wordt en de conditie gevoelig verbetert. Uiteraard wordt rekening gehouden met dames en/of heren die kampen met gewrichtsklachten, rugproblemen, uithoudingmoeilijkheden,…

Work out kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN:
Hannah de Vidts, Lien Vermeire

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE


 

PREBALLET

In de lessen Préballet maken de allerkleinsten kennis met muziek en dans als voorbereiding op de lessen klassiek ballet. Op een speelse wijze worden de eerste technieken van het klassieke ballet aangebracht. Dansers maken kennis met de structuur, technieken en  oefeningen van een klassieke balletles. 

De les Préballet is vereist voor het overgaan naar de Klassiek Ballet Basics lessen en kan gevolgd worden vanaf de eerste/tweede kleuterklas.

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN:
Jolien Coddens en Saartje Piers

Schrijf in: LEMBEKE


 

Schrijf in Klassiek Ballet 1&2: SINT-AMANDSBERG I LEEMBEKE (KB 1) I LEMBEKE (KB 2) I OOSTAKKER
Schrijf in Klassiek Ballet  3&4 (EXP.): SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE I OOSTAKKER

KLASSIEK BALLET BASICS (1&2) & EXPERIENCE (3&4)

In de lessen Klassiek Ballet Basics worden de basisbeginselen van klassiek ballet aangeleerd. Het gaat zowel om arm -en voetposities als coördinaties van beide. Bedoeling is om hier jaar na jaar op verder te bouwen en technische danscombinaties aan te leren op zowel gekende als minder gekende muziek. In de Lessen Klassiek Ballet Experience gaan we een stapje verder en verdiepen we de technieken bij de ballerina's. Enkel ballerina's die al enige jaren ervaring hebben in Klassiek Ballet kunnen aan deze lessen deelnemen. Bedoeling is om verder te bouwen op bestaande techniek en de talenten van de dansers verder te ontwikkelen via choreografieën en complexere oefeningen. Klassiek Ballet Basics kan je volgen vanaf de derde kleuterklas, in samenspraak met de juf. 

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke, Oostakker
DOCENTEN: 
Margaux Langenus


 

 POINTES

In de lessen POINTES  wordt gefocust op de basics van pointes: de houding, positie, versterken van de voeten, ... De basis wordt gelegd voor een mooie pointes techniek. Deze les gaan door in onze afdeling in Lembeke en kan je enkel volgen indien je ook een les Klassiek Ballet volgt. 

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN:
Margaux Langenus

Schrijf in: LEMBEKE


 

PURE'ROBICS

Alles kan en niets moet. Zo werk je aan je conditie tijdens deze dansworkout. Een uur intens je lichaam en geest vrijmaken. Spieren en conditie kweken terwijl je je laat onderdompelen in onze spontane en vriendschappelijke sfeer. We dansen samen op dagdagelijkse en herkenbare radiomuziek gecombineerd met de grootste klassiekers in een nieuw jasje. Deze purerobics les zal je een gevoel geven van meer energie, je blijft jezelf en je verbrandt ondertussen ook calorieën. Let's go!!!

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN:
Jolien van Wynsberghe

Schrijf in: LEMBEKE


 

SHOWDANCE

In de lessen showdance spatten de sterren er van af. Deze les is voor iedereen die graag danst en een groot Hollywood- of Vegasgehalte wel kan smaken. Voeg wat leuke, populaire muziek samen met invloeden uit alle mogelijke dansstijlen en je krijgt een magische showdance! Welk dans niveau je hebt is niet belangrijk, het plezier dat je hebt wel! 

Showdance kan je volgen vanaf 16 jaar.

AFDELING: Sint-Amandsberg
DOCENTEN:
Lien De Vriendt

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG


 

BREAKDANCE

Breakdance is een combinatie van dans, acrobatische trics, expressie en je eigen identiteit. Het is een dynamische dansstijl, maar vergt ook veel kracht en beheersing. Je leert er zowel de top rock, footwork, powermoves en freezes. Alles draait om je eigen originaliteit!

Breakdance 1&2 kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN:
Ali Djait

Schrijf in: LEMBEKE


 

YOGA

Yoga is een actieve bewegingsleer die je tot een diepe staat van ontspanning brengt. We starten vanuit dans - of andere opwarmingsoefeningen. De verschillende houdingen (asana's) en ademhalingstechnieken (prana yama-oefeningen) volgen elkaar op vanuit een zachte, energetische flow en brengen ons terug in evenwicht in ons lichaam. Onze yoga docente noemt het ook wel eens yoga vanuit het hart waarbij we de prana, de levensenergiestroom ons lichaam laten doorstromen, helen en opladen. Yoga is ook een levensfilosofie om bewust en met aandacht in het leven te staan. We leren ons denken los te laten, onze geest te laten stilvallen in korte momenten van meditatie, om terug te komen tot ons ware "zijn"...  

De yogalessen zijn geschikt voor elke leeftijd vanaf 14 jaar tot..., geen voorkennis vereist... Kom en beleef mee...

AFDELING: Lembeke
DOCENTEN:
Myriam Vuylsteke

Schrijf in: LEMBEKE


 

Foto credit: Gonnie Van Venrooij Helfrich

MUSICAL (NIEUW!!)

Musicals bestaan uit 3 grote ingrediënten: dans, zang en spel. Daarom besteden we in deze lessen aandacht aan onze danstechniek, onze zangtechniek en onze acteertechniek. Elke periode zullen we werken aan een stukje uit een bekende of minder bekende musical. Zo breiden we ons repertoire uit. Alle onderdelen komen steeds aan bod: we leren een nummer uit de musical zingen, de choreografie dansen en korte dialogen om het nummer in te leiden of te koppelen aan een volgend nummer. Dit alles in een losse sfeer en met heel veel plezier, want dat mag bij musicals ook niet ontbreken!

Musical lessen kunnen door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste leerjaar.  

AFDELING: Sint-Amandsberg
DOCENTEN:
Liedewei Verbelen

Schrijf in 1&2: SINT-AMANDSBERG
Schrijf in Musical 3&4: SINT-AMANDSBERG


 

PURE BASICS (NIEUW!!)

In de les  PURE BASICS maak je kennis met heel wat verschillende dansstijlen: Jazz & Modern, Urban, Funky Vibes, Klassiek Ballet en zoveel meer. De PURE Basics les is een voorbereidingsles om later meer gericht jouw dansstijl of stijlen te kunnen kiezen. Er wordt doorheen het dansjaar geproefd van basis technieken en aanpak binnen deze stijlen.

Leeftijd: 1e en 2e leerjaar (6-8jaar).

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke
DOCENTEN:
Katrijn van der Beke, Jolien Coddens en Saartje Piers

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE


ACRO MOVEMENT (NIEUW!!)

Meer en meer wordt dans gecombineerd met invloeden vanuit de gymnastiek. Kijk maar naar verschillende ‘tricks’ die tegenwoordig zowel in groepsdans als individuele dans terug te vinden zijn. Met deze lessenreeks binnen PURE willen we jullie dan ook graag laten kennismaken met verschillende acrobatische technieken op individueel - en groepsniveau. Tijdens de lessen zal er vanaf de basis opgebouwd worden naar moeilijkere elementen. Daarbij wordt er met het niveau van elke danser rekening gehouden. Verder willen we vooral benadrukken dat het om ‘movement’ gaat. De acrobatische elementen zullen eerst op zich geoefend worden, maar zullen daarna gecombineerd worden binnen een choreografie met dansante elementen. In deze lessen nemen we rustig de tijd om vloeiende overgangen te creëren tussen dans en acrobatische gymnastiek.

AFDELING: Sint-Amandsberg
DOCENTEN:
Hanna vanden Hautte

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG


TAPDANS

Tapdans werd rond 1830 in het leven geroepen in New York.  Door ijzeren plaatjes op de zolen van de schoenen te vijzen, konden dansers hun eigen ritmes maken. Door verschillende dansstijlen uit verschillende culturen te combineren met eigen percussie, ontwikkelden de dansers een geheel nieuwe en originele stijl. Oorspronkelijk werd tapdans vaak op Broadway gedanst, maar doorheen de jaren werd de stijl populair door artiesten als Fred Astaire en Michael Flatley (Lord of the Dance). Tapdans kan zowel heel strak (Ierse tapdans) als wat losser (jazz) uitgevoerd worden. In onze lessen zullen we ons focussen op de basis van de jazz tap.  

Tapdans kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.  

AFDELING: Sint-Amandsberg, Lembeke
DOCENTEN:
Lien De Vriendt

Schrijf in: SINT-AMANDSBERG I LEMBEKE