LESAANBOD DANSSCHOOL PURE

 

Hieronder een overzicht van alle lessen, terug te vinden in het aanbod van PURE. Voor meer info rond een specifieke les, neem gerust contact op met ons via mail of telefoon. 

 

Eerst alvast een aantal voorbeelden en tips!

 

 • Je bent een flinke kleuter en wil graag kennismaken met dans en muziek? Dan kan je 
  terecht in onze lessen kleuterdans!
 • Je zit in het tweede leerjaar en wil graag dansen. Waelke lessen kan je volgen bij Dansschool PURE? Je kan een combinatie maken van:
  •  Urban Basics 1 en/of Jazz&Modern --> ze vallen op dezelfde dag!
  •  Breakdance 1&2
  • Klassiek Ballet Basics 1 (in Lembeke)
 • Je zit in de lagere school en hebt al wat danservaring op zak. Welke lessen kan je volgen bij Dansschool PURE? Je kan een combinatie maken van:
  • Urban basics 2 en/of Funk 2&3 --> ze vallen op dezelfde dag!
  • Jazz & Modern 1&2 of zelfs 3
  •  Breakdance 1&2 of zelfs 3
  •  Klassiek Ballet Basics 2 (in Lembeke)
 •  Je bent een volwassen danser of je zit al ergens in het middelbaar onderwijs en hebt al enige danservaring op zak. Ook dan zijn er tal van mogelijkheden! Zo kan je Urban 3 of 4 combineren met Funk 2&3 of 4. Je kan ook Tapdans en Showdance combineren in Gent. Je kan er ook voor kiezen om je te verdiepen in Jazz & Modern 3 of 4 en eventueel nog verder gaan in PURE compagnie!

Scroll naar beneden voor meer uitleg over de lessen bij PURE!


 

KLEUTERDANS

In de lessen kleuterdans staan zowel het bewegen als het beleven van de allerkleinsten  centraal. We combineren dansspelletjes met het aanleren van de eerste danspassen en laten hen op die manier kennismaken met dans en muziek! De kleuters worden zich in de lessen meer bewust van het eigen lichaam, mogelijkheden, creativiteit, ritmegevoel,… en ontdekken samen samen met ons op een leuke en losse manier het fijne van bewegen en dansen! 

Kleuterdans kan je volgen vanaf de eerste kleuterklas.

Katrijn Van der Beke & Jolien Coddens
Assistentie door Saartje Piers


 

KIDSDANCE

De kids worden ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie, fun, ... Op een speelse manier wordt een eerste technisch niveau bijgebracht. Op deze manier laten we de kids proeven van de verschillende dansstijlen. Ze worden tegelijk gestimuleerd in hun creativiteit en in het leggen van sociale contacten met hun klasgenootjes.

Kidsdance kan je volgen vanaf de 3de kleuterklas. 

Katrijn van der Beke & Jolien Coddens
Assistentie door Freya de Muyer en Saartje Piers 


 

FUN & FIT 50+

Fun & Fit 50+ is de eerste dansles voor 50+'ers in het aanbod van Dansschool PURE! In deze les focussen we op 50+'er die graag de benen los zwaait en, naar eigen kunnen en limieten, met de heupen swingt! Op verschillende ritmes en muziek, zowel oldies als hedendaagse muziek, worden danscombinaties aangeleerd en worden verschillende dansgenres aangeraakt. Een ideale les voor de actieve 50+'er met ritme in de benen! 

Inge Pauwels


 

Jazz & Modern

Centraal in de lessen Jazz & Modern staat techniek: draaien, sprongen, kracht, lenigheid, etc. Dansers maken kennis met verschillende genres binnen Jazz&Modern en leren strakke technieken te combineren met losse, gecontroleerde bewegingen. Zowel gekende als minder gekende muziek wordt gebruikt voor de hedendaagse combinaties.  

Jazz & Modern kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

Jolien van der Sluys, Marjan Selleslags, Hanna vanden Hautte, Lucia Pasquini


 

Urban Basics & Urban

Urban dance is een verzamelnaam voor verschillende dansvormen, afkomstig uit een straatcultuur, buiten de dansstudio's. Onder Urban dance vallen steeds evoluerende stijlen als oa. breakdance, house, popping en locking. Binnen onze lessen Urban focussen we ons voornamelijk op de hiphop - en streetdance stijlen. Deze stijlen blijven groeien en evolueren en geven de kans aan dansers om hun eigen persoonlijkheid verder te ontwikkelen in zijn of haar eigen, urban, stijl. In de Urban Basics focussen we op de basics en de technieken. In de Urban 3 en 4 gaan we dieper in op deze stijl en vormen we combinaties, choreo's, … 

Urban Basics kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

Sofie Verheyden, Elena Andries, Jolien Coddens & Inge Pauwels


 

FUNK

In de lessen funk wordt afgewisseld tussen elementen uit popping, locking en wacking, overgoten met een groot showgehalte. Hierbij voegen we een streepje populaire, catchy muziek toe en de energie zal blijven hangen tot lang na de dansles!

Funk kan je volgen vanaf het tweede leerjaar, mits je ook Urban Basics volgt of al hebt gevolgd. 

Lien De Vriendt, Popping Danys


 

PURE WORKOUT

Op het ritme van de muziek wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de basiskracht met een intens fun- gevoel als resultaat. Danspassen worden ingestudeerd en op eigen niveau verder opgebouwd. De intensiteit is bewust in stijgende lijn, zodat het lichaam strakker gemaakt wordt en de conditie gevoelig verbetert. Uiteraard wordt rekening gehouden met dames en/of heren die kampen met gewrichtsklachten, rugproblemen, uithoudingmoeilijkheden,…

Work out kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.

Lien Vermeire, Jolien van Wynsberge, Hannah de Vidts & Marie van Loo


 

PREBALLET

In de lessen Préballet maken de allerkleinsten kennis met muziek en dans als voorbereiding op de lessen klassiek ballet. Op een speelse wijze worden de eerste technieken van het klassieke ballet aangebracht. Dansers maken kennis met de structuur, technieken en  oefeningen van een klassieke balletles. 

De les Préballet is vereist voor het overgaan naar de Klassiek Ballet Basics lessen en kan gevolgd worden vanaf de eerste/tweede kleuterklas.

Jolien Coddens


 

KLASSIEK BALLET BASICS & EXPERIENCE

In de lessen Klassiek Ballet Basics worden de basisbeginselen van klassiek ballet aangeleerd. Het gaat zowel om arm -en voetposities als coördinaties van beide. Bedoeling is om hier jaar na jaar op verder te bouwen en technische danscombinaties aan te leren op zowel gekende als minder gekende muziek. In de Lessen Klassiek Ballet Experience gaan we een stapje verder en verdiepen we de technieken bij de ballerina's. Enkel ballerina's die al enige jaren ervaring hebben in Klassiek Ballet kunnen aan deze lessen deelnemen. Bedoeling is om verder te bouwen op bestaande techniek en de talenten van de dansers verder te ontwikkelen via choreografieën en complexere oefeningen.

Klassiek Ballet Basics kan je volgen vanaf de derde kleuterklas, in samenspraak met de juf. 

Vanaf dansjaar 2020-2021 kan je bij PURE ook POINTES volgen. In deze lessen wordt gefocust op de basics van pointes: de houding, positie, versterken van de voeten, ...!

Margaux Langenus


 

SHOWDANCE

In de lessen showdance spatten de sterren er van af. Deze les is voor iedereen die graag danst en een groot Hollywood- of Vegasgehalte wel kan smaken. Voeg wat leuke, populaire muziek samen met invloeden uit alle mogelijke dansstijlen en je krijgt een magische showdance! Welk dans niveau je hebt is niet belangrijk, het plezier dat je hebt wel! 

Showdance kan je volgen vanaf het eerste middelbaar.

Lien De Vriendt


 

BREAKDANCE

Breakdance is een combinatie van dans, acrobatische trics, expressie en je eigen identiteit. Het is een dynamische dansstijl, maar vergt ook veel kracht en beheersing. Je leert er zowel de top rock, footwork, powermoves en freezes. Alles draait om je eigen originaliteit!

Breakdance 1&2 kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

Ali Djait


 

YOGA

Yoga is vooral vrijheid, ruimte bieden aan jezelf vanuit datgene dat zich op dat moment aanbiedt. We bieden een zachte vorm van yoga aan, die een diepgaande uitwerking heeft. Mildheid voor je eigen ”grenzen” en liefde voor je eigen unieke levenspad is alles wat je nodig hebt.Op de reis naar binnen begeleidt PURE docente Famke je graag met alles wat haar yoga-weg haar heeft doen ervaren en nodigt ze je uit om samen verder te gaan, gesterkt door geuren, kleuren,symbolen, klanken... liefde, mildheid, zachtheid... voor alles wat zich aandient. Alles gebeurt zonder oordeel en verwachtingen. Er rest enkel openheid en liefde. En dat is waar de magie begint...

Yoga kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.  

Famke de Backer


 

STRETCH

In de stretchles wordt gefocust op ontspanning en rust. Oefeningen worden aangepast aan de individuele dansers, elk met hun vermogen en ruimte. In deze stretch les worden de spieren geoefend en verlengd. 

Stretch kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.  

Hannah de Vidts


 

TAPDANS

Tapdans werd rond 1830 in het leven geroepen in New York.  Door ijzeren plaatjes op de zolen van de schoenen te vijzen, konden dansers hun eigen ritmes maken. Door verschillende dansstijlen uit verschillende culturen te combineren met eigen percussie, ontwikkelden de dansers een geheel nieuwe en originele stijl. Oorspronkelijk werd tapdans vaak op Broadway gedanst, maar doorheen de jaren werd de stijl populair door artiesten als Fred Astaire en Michael Flatley (Lord of the Dance). Tapdans kan zowel heel strak (Ierse tapdans) als wat losser (jazz) uitgevoerd worden. In onze lessen zullen we ons focussen op de basis van de jazz tap.  

Tapdans kan door iedereen gevolgd worden vanaf het eerste middelbaar.  

Lien De Vriendt