KLEUTERDANS

 

In de lessen kleuterdans staan zowel het bewegen als het beleven van de allerkleinsten  centraal. We combineren dansspelletjes met het aanleren van de eerste danspassen en laten hen op die manier kennismaken met dans en muziek! De kleuters worden zich in de lessen meer bewust van het eigen lichaam, mogelijkheden, creativiteit, ritmegevoel,… en ontdekken samen samen met ons op een leuke en losse manier het fijne van bewegen en dansen!

 

Katrijn Van der Beke & Laura Andries

 

 

 KIDSDANCE

 

De kids worden ondergedompeld in een toffe danssfeer waar alle aandacht gaat naar ritme, beweging, coördinatie, fun, ... Op een speelse manier wordt een eerste technisch niveau bijgebracht. Op deze manier laten we de kids proeven van de verschillende dansstijlen. Ze worden tegelijk gestimuleerd in hun creativiteit en in het leggen van sociale contacten met hun klasgenootjes.

 

Laura Andries & Katrijn Van der Beke

 

 

 

JAZZ & MODERN

 

Centraal in de lessen Jazz&Modern staat techniek: draaien, sprongen, kracht, lenigheid, etc. Dansers maken kennis met verschillende genres binnen Jazz&Modern en leren strakke technieken te combineren met losse, gecontroleerde bewegingen. Zowel gekende als minder gekende muziek wordt gebruikt voor de hedendaagse combinaties.
Jazz en modern kan je volgen vanaf het tweede leerjaar. 

 

Jolien Van der Sluys & Bram van Oudenhove

 

HIP HOP

 

Coming soon...

 

Katrijn van der Beke, Elena Andries, Inge Pauwels & Hannah De Vidts

 

FUNK  

 

In de lessen funk zullen elementen van verschillende dansstijlen gecombineerd worden tot een geheel met een hoog showgehalte. Ideaal voor wie zich niet wil toeleggen op een specifieke stijl maar er toch elke week opnieuw naar uitkijkt om de benen eens los te gooien en zich volledig te laten gaan. Hierbij voegen we een streepje populaire, catchy muziek toe en de energie zal blijven hangen tot lang na de dansles!

 

Hannah De Vidts & Lien de Vriendt

  

PURE WORKOUT

 

Op het ritme van de muziek wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen en de basiskracht met een intens fun- gevoel als resultaat. Danspassen worden ingestudeerd en op eigen niveau verder opgebouwd. De intensiteit is bewust in stijgende lijn, zodat het lichaam strakker gemaakt wordt en de conditie gevoelig verbetert. Uiteraard wordt rekening gehouden met dames en/of heren die kampen met gewrichtsklachten, rugproblemen, uithoudingmoeilijkheden,…

 

Jolien Braeckman

 

 

PRE-KLASSIEK

 

In de lessen pre-klassiek maken de allerkleinsten kennis met muziek en dans als voorbereiding op de lessen klassiek ballet. Op een speelse wijze worden de eerste technieken van het klassieke ballet aangebracht. Dansers maken kennis met de structuur, technieken en  oefeningen van een klassieke balletles.
De les pré-klassiek is vereist voor het overgaan naar de ballet 1 of 2 lessen. 

 

Hanne Geldoff

 

 

KLASSIEK BALLET & TECHNIEK

 

In de lessen klassiek ballet en techniek worden de basisbeginselen van klassiek ballet aangeleerd. Het gaat zowel om arm -en voetposities als coördinaties van beide. Bedoeling is om hier jaar na jaar op verder te bouwen en technische danscombinaties aan te leren op zowel gekende als minder gekende muziek.

 

Jolien Braeckman

  

SHOWDANCE

 

In de lessen showdance spatten de sterren er van af. Deze les is voor iedereen die graag danst en een groot Hollywood- of Vegasgehalte wel kan smaken. Voeg wat leuke, populaire muziek samen met invloeden uit alle mogelijke dansstijlen en je krijgt een magische showdance! Welk dans niveau je hebt is niet belangrijk, het plezier dat je hebt wel!

 

Lien De Vriendt

  

BREAKDANCE

 

Breakdance is een combinatie van dans, acrobatische trics, expressie en je eigen identiteit. Het is een dynamische dansstijl, maar vergt ook veel kracht en beheersing. Je leert er zowel de top rock, footwork, powermoves en freezes. Alles draait om je eigen originaliteit!

 

Sam De Waele

 

 KUNDAL YOGA   -   NIEUW

 

Kundal betekend letterlijk "krul in het haar". Kundalini Yoga is de oorsprong van alle bestaande yoga scholen, en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, en je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest. De oude techniek is steeds mondeling doorgegeven, en in 1968 overgebracht naar het westen door Yogi Bhajan, meester in de Kundalini Yoga.

 

Steven Neyt

 

 

RUEDA - NIEUW

 

Rueda is een groepsdans, waarin verschillende dansparen in een cirkel dansen en op commando van de leider tegelijkertijd salsafiguren inzetten. Een rueda heeft vaak geen vooraf bepaalde choreografie, alhoewel de deelnemers wel bepaalde routines of figuren moeten kennen. De leider van de groep of zoals wij hem heten 'de roeper', geeft de deelnemers via termen of handgebaren opdracht om bepaalde figuren, met namen als enchuflaadios a la hermanasetenta en dame, uit te voeren. De combinatie van de dansfiguren en het constante wisselen van partners geeft een spectaculair zicht. In deze tweewekelijkse les worden afwisselend basis en iets meer gevorderde ruedafiguren aangeleerd in groep. Ervaring in salsa is aangeraden. Inschrijven per koppel NIET vereist.
 
 
Bart van Vaerenberg en Laura Vanhercke

 

 RUEDA CHOREO   -   NIEUW

 

in deze tweewekelijkse choreoles wordt samen met de deelnemers gewerkt aan complexere ruedafiguren. Deze kunnen al dan niet in een eindchoreo gegoten worden. In deze lessen wordt ook actieve input gevraagd van de deelnemers. Samen gaan we op zoek naar leuke, uitdagende figuren en ontcijferen we ze in groep! Enkel voor deelnemers met ruime ervaring in Rueda en actief engagement. Inschrijven per koppel NIET vereist. (Opgelet: beperkte inschrijvingen!)

 

Philip Van Driessche

 

 

 

 INDIVIDUEEL & GROEP

 

Individuele lessen in een stijl naar jouw voorkeur : salsa, swing, rock’n roll… Wil je een unieke openingsdans? Wij zorgen voor een overgetelijke choreo en bieden begeleiding in muziek en kledij. Wil je een workshop organiseren voor vrienden, collega’s… ? Neem contact op me ons !